Sangkuriang Nyaleg (65)

Silahkan bagikan

Herdi Pamungkas

  • Lalakon Sangkuriang Nyaleg, karangan Herdi Pamungkas mangrupa carita rékaan nu jauh tina kanyataan. Boh ngaran tokoh atawa tempat sadayana fiktif. Ieu carita diserat tujuannana taya sanés lintangti hiburan.
  • Lalakon Saméméhna, Sangkuriang neutep tonggong si Riweuh anu beuki lila beuki ngajauhan, ahirna ngiles diteureuy ku léokna péngkolan.

“RUSIAH naon anu sabenderna disimpen ku si Riweuh? Saha ari manéhna anu sabenderna? Kula ngarasa ragu upama seug manéhna kawas manusa pada umumna?” kerung.

“Sangkuriang naha kalahka ngahuleng nempo si Riweuh mulang téh?” tukang parkir neuteup.

“Lain, Lur?”

“Kulan?”

“Lur, apal teu ngeunaan jalma anu tadi?”

“Si Riweuh?”

“Bener?”

“Tangtu, Nun, apal mah. Da moal aya anu bireuk ka jalama éta mah, jager sohor,”

“Lain perkara jager anu arék ditanyakeun ku kula mah,”

“Perwais naon, Nun?”

“Manéhna geus sabaraha lila di dunya?”

“Di dunya?” tukang parkir ngahuleng ditanya kitu téh.

“Di dunya ieu,”

“Teu ngartos kuring mah, Nun?” tukang parkir kalahka mencétan tarang.

“Heuh, da anjeun mah moal ngarti? Manusia biasa,”

“Manusa biasa?” beuki tarik ngahulengna.

Sangluriang teu nyarita deui ukur neuteup sakeudeung ka tukang parkir, laju malik ninggalkeun éta patempatan.

Tukang parki bati simeuteun, teu ngarta kana naon rupa anu diomongkeun ku Sangkuriang, nu diteuteupna jongjon leumpang muru ka imah kontrakanna nu pernahna tungtung gang.

“Nyaan, poé ieu loba jalma anéh nu geus kabandungan ku kuring?” jung cengkat markiran deui, dibarengan ku hulang-huleng.

Keur jongjon markiran rentang-rentang aya nu datang, éta jalma téh tarurun tina mobil anu cik kéneh diparkirkeun ku manéhna.

“Mang,”

“Kulan, ka, abdi, Sun?”

“Lain ka ka ucing!” omong nu nanya bari seuri kuda.

Baca Juga :  Kualifikasi Piala Dunia 2022 Pemain Timnas Siap Tempur di UEA

“Baruk, dipalih mana ucingna da wayah keiu mah teu acan aya?”

“Naha maké teu acan aya? Ucing naon maksud Mamang?”

“Ucing gering,”

“Ah, naha jigjig ka dinya, Mang!” omongna.

“Euh, ari manéh kunaon, Pir? Dititah nanyakeun imah Sangkuriang nyari jadi aka mana mendi!” omong dununganana.

“Da si Mamang anu kitu téh?” supir nyalahkan tukang parkir.

“Salira, Nun. Anu tadi naroskeun ucing? Naha ngalepatkeun abdi simkuring,” jawab tukang parkir, ngarasa teu ngeunah ogé disalahkeun teu puguh-puguh.

“Pir, maneh mah geus ngalegaan deui ka mana mendi nyarita téh. Langsung kana poin atuh, ulah maké jeung kudu néngan kambing hitam sagala?”

“Deuh, asa lieur ngabandungan jalam kiwari, ti tadi kénéh. Nu hiji ngomongkeun ucing gering, nu ieu ngomongkeun kambing congé, aéh hitut, hitam. Mana nu waras,”

“Naon, Mang? Kalahka nyarita sorangan diajak ngomong ku kuring téh?” omong supir.***

Hanca….

M Purnama Alam

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Next Post

Cegah Stunting dengan Konsep Keluarga Maslahah

Sel Okt 11 , 2022
Silahkan bagikanVISI.NEWS | JAKARTA – Ketua MUI Pusat Bidang Dakwah dan Ukhuwah, KH M Cholil Nafis LC, menawarkan konsep keluarga maslahah sebagai upaya untuk mencegah stunting di Indonesia. Apa itu keluarga maslahah? Menurut Kiai Cholil, keluarga maslahah ini tidak hanya harmonis dan sakinah, tetapi haruslah jadi mawaddah wa rahmah. Dikutip […]