Sugan téh (2)

Jangan Lupa Bagikan

Rekacipta Fendy Sy Citrawarga

 

“SUGAN téh enya ngarti, Ujin.”
“Naon téa Darsép?”
“Kana penjelasan ti si Abah.”
“Na nyarios naon si Abah kitu?”
“Saur si Abah téh kamari jeung ka si Ujin mah si Mimin téh alus kénéh dijodokeun jeung ilaing Sép.”
“Hahaaa…..”
“Ngaco siah Darsép da saur si Abah kamari mah, kieu contona mah Jin. Heueuh pamaréntah atawa nu dibendo téh geus yakin barudak sakola barogaeun HP kabéh boh nu di kampung boh nu di kota. Kanyataanana pan teu kitu. Ceuk kolot murid téh, Pa teu sadayana kolot murid gaduh HP. Jawab nu dibendo, sugan téh kabéh baroga!”
“Oh…….kitu Bah, ceuk uing téh.”
“Ngarti ayeuna mah Ujin? Tanya manéh.”
“Ceuk uing, nya ngarti atuh Darsép.”
“Ngarti kumaha? Ceuk manéh téh ningan.”
“Ceuk uing, ngarti…….nyarios naon nembé téh Bah?”
“Hahaaa…….”
“Enya naha atuh ari ngarti mah bet nanya deui nyarios naon nembé téh Bah?”
“Baé wé atuh Darsép, kitu-kitu waé mani jadi urusan da uing gé ngarti lah yén urang téh ulah tepi ka katipu ku kecap sugan téh.”
“Contona Ujin?”
“Contona mah si Diran gé nyahoeun geura sok Ran, sisindirankeun sugan téh.”
“Sugan téh kukupu muntir, sihoréng sirama-rama. Sugan téh tungkul keur dikir, horéng dahdir ka mamana.”
“Hahahaaa…..”
“Aya deui Ran?”
“Sugan téh duit salawé, ku barudak dikiihan. Sugan téh enya awéwé, dicabak aya sikian.”
“Hahahaaa…..”
“Geus ah Diran budak-budak geus beuki cubuk-cabak kana barang batur. Ari ilaing Ya boga pangalaman tina sugan téh?”
“Nya aya Kang Ajan.”
“Enya sok naon waé tah?”
“Pan Yaya pacaran sama parawan anakna tatangga. Basa Yaya ngajakan asmara-asmaraan, lantas panangan Yaya ngagarayam kana awakna, Yaya sangka bakal pasrah. Nyatana mah kalah ngalawan, katanya apa-apaan nyabakan awak sayah haram jadah?!”
“Hahahaaa…..”
“Nya heueuh atuh Sarya da can waktuna. Manéh mah nganggap naon waé ka awéwé téh.”
“Numutkeun Abah?”
“Naon téa, Jin?”
“Sumuhun katipu ku sugan téh?”
“Enya bener kitu pisan Jin. Siga keur usum korona ayeuna loba nu katipu ku sugan téh. Sugan téh euweuh korona, buktina kasus jeung korbanna terus nambahan. Sugan téh geus zona héjo, ari pék beureum, sugan téh, sugan téh, sugan téh jeung sugan téh lianna barudak.”
“Leres Bah rupina tina percaya kana sugan téh kasus korona teras nambihan teras seueur nu teu disiplin atanapi teu tumut kana protokol kaséhatan.”
“Enya kitu Jin. Bener ceuk ilaing ulah tepi ka katipu ku sugan téh.”
“Leres Bah. Tapi diémut deui aya nu nyebat sugan téh alatan leres-leres teu ngartos kana fakta nu sanyatana, aya deui nu nyebat sugan téh ukur jijieunan.”
“Jijieunan kumaha Darsép?”
“Mang Gihan, Jin. Apan méhméhan pepegatan jeung Bi Sulan gara-gara sugan téh jijieunan.”
“Alah siah, sok buru dongéngkeun Darsép!”
“Siap Jinlah, ngan isukan wé ayeuna mah uingna kudu buru-buru balik ka imah.”
“Rék nanahaon kudu buru-buru balik ka imah Darsép?”
“Rék dilongok, bisi aya nu mangku.”
“Hahaaa……” (lajengkeuneun) **

One thought on “Sugan téh (2)

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Next Post

Orangtua Siswa Bisa Menolak atau Mengizinkan, Sekolah Tatap Muka di Garut Akan Dibuka Mulai 18 Agustus

Sen Agu 10 , 2020
Jangan Lupa BagikanVISI.NEWS – Mulai tanggal 18 Agustus mendatang, sejumlah sekolah di Kabupaten Garut, Jawa Barat, akan mulai melaksanakan pembelajaran secara tatap muka. Namun, sekolah yang ingin melaksanakan pembelajaran tatap muka tersebut sebelumnya harus mengantongi izin dari Tim Gugus Tugas dahulu. Kepala Kantor Cabang Dinas (KCD) Pendidikan Wilayah XI Garut, […]