Sugan téh (3)

Jangan Lupa Bagikan

Rekacipta Fendy Sy Citrawarga

 

“SUGAN téh geus cageur si Darsép.”
“Ari pék tos damang nya Jin?”
“Angger gélo satéh Darsép!”
“Naha?”
“Pan ceuk manéh kamari. Leres Bah. Tapi diémut deui aya nu nyebat sugan téh alatan leres-leres teu ngartos kana fakta nu sanyatana, aya deui nu nyebat sugan téh ukur jijieunan.”
“Jijieunan kumaha Darsép? Ceuk uing.”
“Dijawab ku manéh. Mang Gihan, Jin. Apan méhméhan pepegatan jeung Bi Sulan gara-gara sugan téh jijieunan.”
“Ceuk uing, alah siah, sok buru dongéngkeun Darsép!”
“Siap Jinlah, ngan isukan wé ayeuna mah uingna kudu buru-buru balik ka imah. Ceuk manéh téh.”
“Uing gasik nanya. Rék nanahaon kudu buru-buru balik ka imah Darsép?”
“Ceuk manéh rék dilongok, bisi aya nu mangku.”
“Hahaaa……”
“Tah nu kitu téh ngaranna nu gélo Darsép. Saha atuh nu rék mangku imah?”
“Bisi wé Jin pan jaman ayeuna mah keur ramé nu puak-paok, panpangna nu maok HP. Enya ningan kabéjakeun kolot nu maok HP keur budakna sagkan bisa diajar onlén.”
“Heueuh pan éta mah HP nu dipaokna lain imah.”
“His saha nu nyaho imah gé dipaok, terus dijual ladangna dipaké meuli HP.”
“Hahaaa……”
“Beuki gélo. Nya Ran sugan téh si Darsép geus cageur?”
“Lain Kang Ujin.”
“Sugan téh naon atuh ceuk ilaing si Darsép Ran?”
“Ngala entéh maké gégép, pisang goréng jeung sakoteng. Sugan téh Kang Asép kasép. Manahoréng geuning ganteng.”
“Hahahaaa…..”
“Siiiip …Ran, émang bener Kang Asép mah ganteng.”
“Enya Kang Asép. Manteng-manteng benang kodi, ganteng-ganteng tara mandi.”
“Hahaa…..”
“Panuju pisan Ran. Keur nanahaon ganteng gé ari awak bau cubluk mah nya?”
“Ah siah Surjin.”
“Nya heueuh siah Darsép. Mun Kang Ujin ganteng tulén nya Ran?”
“Enya Kang Ujin gé ganteng. Ngan….”
“Ngan naon Diran?”
“Sakoteng diinum kabéh. Ganteng-ganteng tara ombéh.”
“Hahaaa………!”
“Karasa Surjin?”
“Ah teuing siah Darsép.”
“Kesel panginten nya Bah?”
“Naon téa Sép?”
“Sumuhun barudak sakola katut sepuhna seueur nu ngusulkeun sangkan geura-geura belajar tatap muka alias ka sarakola deui cara sasari.”
“Enya kana kitu Sép teu ngabibisani tuda geus mulan-malén. Saréréa gé geus tangtu harayang hirup normal deui ngan dalah dikumaha ning koronana aya kénéh. Éta gé di sababaraha lelewek mah dihempékkeun muka sakola tapi kudu tukuh kana papagon protokol kaséhatan.”
“Muhun mugia sing salabar wé nya Bah da Bibi gé tos kesel.”
“Naha Bi Rahi sakola kénéh kitu atawa ngawulang panginten nya?”
“Lain kesel teu sakola atawa teu ngajar Ujin. Kesel rarandaan….”
“Hahaaa….”
“Nya atuh der wé badé nikah mah Bi.”
“Nyaéta sugan téh nu keketrok rék nanyaan téh Afgan.”
“Ari pék?”
“Si Apud, linmas nagih udunan ronda.”
“Hahaa……” (lajengkeuneun) **

One thought on “Sugan téh (3)

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Next Post

Batalkah Bersendawa Ketika Tengah Salat?

Sel Agu 11 , 2020
Jangan Lupa BagikanVISI.NEWS – Sendawa atau juga sering disebut serdawa (teurab, Sunda – red.) adalah bunyi yang keluar dari kerongkongan. Biasanya terjadi apabila sedang masuk angin atau kenyang makan. Suara tersebut bisa terjadi kapan saja, termasuk ketika salat. Lalu, apa hukumnya bersendawa di tengah salat? Ustadz Abdul Somad atau akrab […]