Sugan téh (4)

Jangan Lupa Bagikan

Rekacipta Fendy Sy Citrawarga

 

“NYA kajeun sareng Kang Apud ogé pan pajabat tatéh, Bi.”
“Naon téa Jin?”
“Pan kamari saur Bibi ningan. Ceuk Ujin téh ka Bibi,
naha Bi Rahi sakola kénéh kitu atawa ngawulang panginten nya?”
“Lain kesel teu sakola atawa teu ngajar Ujin. Kesel rarandaan saur Bibi téh.”
“Hahaaa….”
“Ceuk Ujin deui, nya atuh der wé badé nikah mah Bi.”
“Nyaéta sugan téh nu keketrok rék nanyaan téh Afgan, ceuk Bibi téh.”
“Ari pék? tanya Ujin.”
“Si Apud, linmas nagih udunan ronda.”
“Hahaa……”
“Oh éta Jin. Nya mémang bener kitu kanyataanana.”
“Nu mawi ceuk Ujin gé der wé nikah sareng Kang Apud pan pajabat, sumuhun pajabat linmas.”
“Lain teu kabita ku jabatanana Ujin. Ngan kabayang mun boga salaki ka linmas téh Bibi maol kakeukeupan.”
“Haaar naha?”
“Apa linmas mah sibuk ngurilingan imah warga keur ngagerebeg bisi aya nu salingkuh.”
“Hahaaa…..”
“Ngaco ah. Éta mah sabagian tugasna Bi, tugas pokona mah nya loba nu nyoko kana ngajaga katartiban lingkungan lain ngintip wungkul.”
“Oh kitu Jin. Sugan téh pagawéan linmas mah husus keur ngintip nu bobogohan….”
“Hahahaa……”
“Justru nu bobogohan mah moal dikukumaha Bi.”
“Naha Asép?”
“Nya moal da ngaranna gé bobogohan alias teu bogoh enyaan. Da nu bogoh enyaan mah sok tepi ka derna kikituan teu inget ka anak jeung pamajikan, tah kanu bogoh kitu tugas linmas nartibkeunana.”
“Kitu Asép?”
“Meureun, Bi.”
“Hahaaa…..”
“Darsép géhél.”
“Wayahna wé kesel nyanghareuan pandemi téh Bi, barudak. Nu sidik mah ulah talingeuh, ancaman korona lain wadul da aya buktina aya nyatana. Geus leuwih ti saratus réwu kasusna di nagara urang kiwari téh.
“Muhun nya Bah.”
“Enya Jin kitu pisan. Sakali deui Abah papadon ulah katipu ku sugan téh nyanghareupan ancaman korona mah. Sagalana kudu dipastikeun. Kaluar ti imah pastikeun maké masker, tas nyaba itu nyabak ieu, pastikeun kukumbah maké sabun , aya nu ruang riung jelema pastikeun kudu ngajaga jarak.”
“Leres Bah teu bingung kitu mah da tos aya katangtosan nya.”
“Nya enya Jin, ulah ieu mah geus puguh daérah zona mérah keukeuh susuluduk, atuh sirah Kang Abo ditongtak ku pamajikanana.”
“Haaar….naha jadi mamawa sirah Kang Abo Darsép?”
“Enya Jin. Kang Abo téh aya kahayang terus tual-toél ka pamajikanana. Ceuk pamajikanana zona merah Kang, zona mérah.”
“Alah… terus kumaha Darsép?”
“Ceuk Kang Abo téh zona merah mah di Jakarta Nyi, di Jawa Barat mah saur Pa Gupernur Ridwan Kamil gé tos zona héjo.”
“Zona naon ari Akang? tanya pamajikan Kang Abo.”
“Enya zona korona, témbal Kang Abo.”
“Enya éta mah Abdi gé terang, témbal pamajikanana.”
“Naha atuh Nyai nyebut zona mérah?”
“Ieu jero calana nu zona mérah mah Kang! Nu matak ulah tual-toél gé.”
“Hahaaaa…….!” (lajengkeuneun) **

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Next Post

Warung Kopi Sasak Andir Ciparay Ludes Terbakar

Rab Agu 12 , 2020
Jangan Lupa BagikanVISI.NEWS – Warung Kopi Bilik Sasak Andir di Jalan Raya Laswi, Kampung Andir, Desa Pakutandang, Kecamatan Ciparay, Kabupaten Bandung, Jawa Barat, ludes diamuk “si jago merah”, Kamis (13/8) sekitar pukul 00.23 WIB. Kejadian ini sempat menghebohkan warga. Pasalnya, terjadi pada malam hari di saat warga sedang tertidur lelap. […]