Sugan téh (5)

Jangan Lupa Bagikan

Rekacipta Fendy Sy Citrawarga

 

“API-API teu ngarti si Kang Abo nya euy?”
“Api-api kumaha Jin?”
“Heueuh apan kamari ceuk manéh Darsép pamajikan Kang Abo nyarita, zona naon ari Akang? tanya pamajikan Kang Abo.”
“Enya zona korona, témbal Kang Abo.”
“Enya éta mah abdi gé terang, témbal pamajikanana.”
“Naha atuh Nyai nyebut zona mérah?”
“Ieu jero calana nu zona mérah mah Kang! Nu matak ulah tual-toél gé.”
“Hahaaaa…….!”
“Oh éta Jn? Bisa jadi enya api-api. Teu tebih tina sugan téh nya Bah?”
“Naon téa Sép?”
“Sumuhun api-api, teu tebih tina sugan téh.
“Oh éta, enya Sép. Siga nu teu narurut kana panggero ti pamaréntah sangkan merhatikeun protokol kaséhatan sigana mah api-api teu ngarti, enya ka dituna kana sugan téh. Sugan téh wios teu dimasker gé da abdi mah teu karasa nanaon nuju sehat.”
“Padahal mah nya Bah?”
“Padahal mah Jin, loba korban korona justru teu ngarasa nanaon, ana dipariksa cenah positip atawa reaktip.”
“Meujeuhna wé ditibanan hukuman gé nya Bah?”
“Enya Sép. Ceuk béja mah Satpol PP di Bandung nibankeun hukuman kanu teu maké masker.”
“Diasupkeun ka jero bui Bah?”
“Henteu Jin, malah dihukum ngeunah.”
“Manya aya dihukum raos Bah?”
“Dihukum ngeunah Jin, sabab lain diasupkeun ka jero bui, tapi dititah manyanyi lagu kamerdikaan.”
“Oh….kitu nyah nya leres atuh énak dihukum manyanyi mah, uing gé daék kitu mah angot manyanyi dangdut bari sina jogéd mah daék pisan.”
“Enyaan Ujin?”
“Enya Darsép da ngeunah atuh dihukum manyanyi dangdut bari jogéd mah.”
“Ngeuna kumaha Ujin, puguh nepi ka teu éling, pingsan .”
“Na aya nyah nu kitu?”
“Pan kungsi kajadian di urang gé si Roni dihukum ku RW, enya dihukum titah nyanyi dangdut malah bari jogéd.”
“Nu bener Darsép?”
“Eya Jin si Roni bongan tara aktip kerja bakti ku Pa RW dihukm titah nyanyi dangdut bari jogéd, ngan nya kitu kalah ngajongkéng.”
“Naha Darsep?”
“Dihukum manyanyi dangdutna lima jam nonstop, jaba dinu panas mentrang-mentring.”
“Hahaaaa…..”
“Darsép gélo nya heueuh atuh ari kitu mah. Sugan téh bener. Sok buru caritakeun kumaha lalakon Mang Gihan jeung Bi Sulan téh?”
“Na enya nyah Jiin?”
“Pan ceuk manéh Mang Gihan méhméhan pepegatan jeung Bi Sulan gara-gara sugan téh jijieunan.”
“Oh enya bener uing nyarita kitu Jin. Nyaéta Mang Gihan téh kasolompok ku Bi Sulan keur ngahanca bujur domba di pipir imah. Ceuk Bi Sulan ari sia nanaonan Gihan?”
“Da, da, da sugan téh manéh Sulan.”
“Naon, naon? Sugan téh kami? Teu boga deudeuleuan ari sia? Pan sidik éta mah domba, kami jelema.”
“Enya, tapi surabina mah sarua pelem!”
“Hahaaa…….!” (réngsé) **

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Next Post

Komunitas Muslim AS Serukan Penyelidikan Kejahatan Rasial atas Pembakaran yang Menewaskan Sebuah Keluarga Muslim di Denver

Jum Agu 14 , 2020
Jangan Lupa BagikanVISI.NEWS – Setelah kebakaran rumah yang menewaskan satu keluarga beranggotakan lima orang di Green Valley Ranch pekan lalu, para pemimpin komunitas Muslim menyerukan penegak hukum Denver, Colorado, AS untuk membuka penyelidikan kejahatan rasial atas insiden tersebut. Pembakaran dini hari yang menewaskan imigran Muslim asal Senegal Djibril Diol, istrinya, […]