Zona Héjo (1)

Jangan Lupa Bagikan
Rékacipta Féndy Sy Citrawarga

 

“ALHAMDULILLAH nya Bah.”
“Naon téa Jin?”
“Sumuhun, tos héjo.”
“Naon nu geus héjo téh, Ujin?”
“Daun cau nya Jin? Nya heueuh atuh daun cau mah ti babaheula gé héjo.”
“Saha nu nanyakeun daun cau, Darsép?”
“Cenah bieu ceuk manéh tos héjo. Nya naon deui nu héjo lamun di antarana lain daun cau mah.”
“Ah siah pengacau Darsép. Batur can anggeus ngomong jeung si Bah Adun geus ngaréwong ngomong.”
“Daripada ngaréwong duit Ujin. Atawa hayang diréwong duit, sok atuh ménta sajuta mah, mun euweuh dua juta gé teu nanaon.”
“Samilyar sakalian Darsép, tong asa-asa!”
“Hahahaaa……”
“Enya naon nu héjo téh Ujin?”
“Muhun Jawa Barat, tumali sareng sumebarna sasalad corona téh saurna tos zona héjo. Langkung écésna numutkeun Abah kumaha tah?”
“Oh….éta? Enya alhamdulillah Jawa Barat geus kaasup zona héjo alias nerekabna korona téh sakumaha kasauran Pa Gupernur, Kang Emil, geus bisa dikenyed alias dikadalikeun, najan henteu ari beresih pisan tina ancaman korona mah. Nya maksudna mah bisa disebutkeun di zona héjo téh urang-urang geus bisa beraktivitas cara sasari. Ngan…….”
“Ngan naon Bah?”
“Cik ngan naon?”
“Abah onaman abdi naros kalah malik naros. Cik Ran ngan naon cenah saur si Abah?”
“Ka tonggoh rék marab domba, terus ulin jeung Pa Haji. Kabogoh mah meunang loba, ngan kawin mah cukup hiji.”
“Hahahaaa…”
“Éta si Diran bet loslos kana kawin. Tapi enya alus kétang Ran nu dikawin mah hiji wé loba-loba teuing mah bisi teu kaparaban. Ari ceuk ilaing ngan naon Ya?”
“Ngan hanjakal Kang Ajan.”
“Hanjakal ku naon Sarya?”
“Hanjakal Yaya ngajawab, padahal Yaya apal takkan ada alat pamayarna. Matakna sangkan Yaya ngajawab satarabasna taya gantar hahalang na baham, nya wayahna Kang Ajan mayar. Mayarna mah sabaraha sajah, ngan jangan salambar…..”
“Teuing siah Sarya, ongkoh sabaraha waé ongkoh ulah salambar. Ngan kana duit wé manéh mah.”
“Da pasaka ngantay-ngantay kata sarwa ‘a’ mah Kang Ajan. Matak jangar kana mastaka, kana raray, kana mata, kana dada, kana padaharan, kana paha, parat kana dampal panahan awak.”
“Hahahaaa……”
“Aya nu diliwat Sarya. Maenya tina beuteung langsung kana pingping. Sebutkeun méh dibayar.”
“Nyaan?”
“Enyaan atuh.”
“Nya lah, matak jangar kana dada, kana padaharan, kana larangan.”
“Larangan mah bobogaan lalaki, Ya. Ari bobogaan awéwé?”
“Palawangan.”
“Lawang naon Ya?”
“Nya lawang larangan bangsa adam, masa lawang larangan bangsa kadal!”
“Hahahaaa…..” (lajengkeuneun) **

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Next Post

Kata Gugus Tugas Tentang Hebohnya Kalung Antivirus Corona

Sen Jul 6 , 2020
Jangan Lupa BagikanVISI.NEWS – Badan Penelitian dan Pengembangan Kementerian Pertanian tengah mengembangkan sebuah kalung antivirus corona. Lantas apakah kalung tersebut ampuh menurut Gugus Tugas Percepatan Penanganan Covid-19? Juru Bicara Pemerintah untuk Penanganan Covid-19 Achmad Yurianto mengatakan, saat ini pihaknya belum mengetahui apakah kalung tersebut benar ampuh mencegah virus corona. “Kami […]