Sugan téh (1)

Jangan Lupa Bagikan
Rekacipta Fendy Sy Citrawarga

 

“TOS kaping sapuluh deui nya Bah?”
“Ari kitu, Jin?”
“Muhun, bilih lepat. Mun lepat pan ngisinkeun.”
“Lepat kumaha. Jin?”
“Sumuhun bilih Abah nyebatkeun ayeuna kaping hiji, sanés, ayeuna mah kaping sapuluh Agustus.”
“Hahaaa….”
“Kakara gé der geus nyieun pasualan manéh mah Surjin.”
“Pasualan naon Darsép?”
“Pasualan naon? Bieu ceuk manéh bisi si Abah salah nyebut tanggal. Piraku deui atuh.”
“Piraku kumaha?”
“Piraku béda.”
“Nya bisi wé béda. Mun béda tangtu teu sarua.”
“Hahaaa….”
“Ngaco ah Surjin. Nu teu sarua mah kaayaan barudak sakola deuleu!”
“Maké teu sarua sagala Darsép? Sarua wé barudak sakola mah. Geura sok Diran sarua lebah manana barudak sakola?”
“Aya badak aya cula, si uwa naha molotot. Barudak anu sakola, sarua encan karolot.”
“Hahaaa….”
“Bener Ran ngaranna gé budak can jadi aki-aki can jadi nini-nini. Ari ceuk ilaing Ya? Sarua lebah manana barudak sakola?”
“Sama-sama aya mastakaan, aya mataan, aya taktakan, aya dadaan, aya padaharanan, aya palangkakan dan sabangsana…..”
“Hahaha…”
“Ngan…..”
“Ngan naon Sarya?”
“Ngan kawasan palangkakan mah kagak sama antara anak bangsa adam dan anak bangsa hawa mah.”
“Teu sarua kumaha Sarya?”
“Palay apal Kang Ajan?”
“Nya enya atuh Ya.”
“Bayaranana badag Kang. Maaf takkan Yaya katakan.”
“Hahaaa…..”
“Kana bayaran waé si Sarya mah. Minggeus ah nu kitu dibahas. Teu sarua lebah manana kaayaan barudak sakola téh Darsép?”
“Lebah kabogana Jin. Ayeuna keur usum berita urusan HP nalika barudak sakola kudu diajar cara onlén. Ning kabéjakeun aya budak dagang goréngan, aya budak kuli ngaduk sangkan kabeuli HP. Malah nu matak pikasediheun mah aya kolot budak maok HP tatanggana sangkan anakna boga HP keur diajar onlén. Éta téh gara-gara teu sarua pangabogana, disangkana kunu dibarendo mah kaayaan kolot murid téh meureun sarua beunghar. Kitu tah, nya Bah?”
“Enya bener Sép. Mun dipikir deui mah éta téh nyoko kana sugan téh barudak.”
“Sugan téh Bah?”
“Enya sugan téh Jin. Nyaéta sikep yakin nu pasalia jeung kanyataan.”
“Lieur Bah, ah.”
“Tong bari gideug atuh ngabandunganana ngarah teu lieur mah Ujin.”
“Ah siah Darsép.”
“Kieu contona mah Jin. Heueuh pamaréntah atawa nu dibendo téh geus yakin barudak sakola barogaeun HP kabéh boh nu di kampung boh nu di kota. Kanyataanana pan teu kitu. Ceuk kolot murid téh, Pa teu sadayana kolot murid gaduh HP. Jawab nu dibendo, sugan téh kabéh baroga!”
“Oh…….kitu Bah.”
“Ngarti ayeuna mah Ujin?”
“Nya ngarti atuh Darsép.”
“Ngarti kumaha?”
“Ngarti…….nyarios naon nembé téh Bah?”
“Hahaaa…….” (lajengkeuneun) **

One thought on “Sugan téh (1)

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Next Post

Terkait Bacawabup Demokrat, Ki Demang Minta DPP Pusat pertimbangan usulan Bawah

Sen Agu 10 , 2020
Jangan Lupa BagikanVISI.NEWS – Munculnya beberapa nama baru bakal Calon Wakil Bupati (Cawabup) Bandung dari Partai Demokrat yang akan mendampingi Gun Gun Gunawan yang di usung Partai Keadilan Sejahtera ( PKS) sebagai Calon Bupati (Cabup) Bandung pada Pilkada Serentak 2020 kalau tidak disikapi dengan hati-hati akan jadi blunder. Salah seorang […]