Tragédi Undur-undur (1)

Jangan Lupa Bagikan

Rékacipta Féndy Sy Citrawarga

“SABARAHA-sabaraha Pérsib téh Darsép?”
“Naon téa, Jin?”
“Éta Pérsib meunang sabaraha atawa éléh sabaraha?”
“Meunang henteu, éléh henteu, Jin.”
“Haaar….pan Liga 1 téh geus dimimitian tanggal 1 Oktober lin?”
“Teu, teu tulus, diundurkeun engké ka tanggal 1 Nopémber ceuk béja mah.”
“”Ari sugan geus der maén Darsép, horéng diundurkeun ka Nopémber nyah?”
“Nopémber gé can tangtu Jin.”
“Naha, Bah?”
“Can tangtu sabab bapa-bapa pulisina keur rariweuh pisan nu matak teu méré idin ngagelar méngbal ka PSSI.”
“Nuju riweuh nya Bah?”
“Enya, Jin. Nyanghareupan nu darémo, nyanghareupan pilkada, nyanghareupan korona.”
“Puguh loba nu rumahuh.”
“Rumahuh kumaha Darsép?”
“Enya pédah pilkada mah terus lumangsung padahal loba nu ngusulkeun sangkan ditunda heula alatan korona, tah ari méngbal mah wayahna kudu eureun heula.”
“Kitu nyah Darsép? Apanan méngbal dina usum pandemi mah teu meunang dilalajoan langsung di lapangan lin, jadi ukur pamaén jeung opisial? Ari pilkada mah teu dilalajoan ogé pasti jelema ngagimbung bin pasesedek nu hartina bisa jadi nerekabna korona.”
“Teuing atuh Ujin éta mah geus aturan nu dibendo.”
“Kitu Bah? Paingan sok pada nyebut Liga Undur-undur atuh nya méngbal di nagri urang mah da ningan mani teu kaur lancar, kudu aya wé sésékélan terus diundur-undur deui waktuna.”
“Da mémang kitu pagawéanana, Ujin.”
“Pagawéan naon Bi?”
“Enya pagawéan undur-undur mah sok undur-unduran.”
“Na aya kitu mahluk undur-undur da nu sok undur-unduran sakanyaho mah tukang parkir, Bi.”
“Gustiiiiii….abong jelema jaman now teu nyaho undur-undur acan.”
“Na manéh nyaho nyah Darsép?”
“Bisi teu nyaho undur-undur yeuh Ujin, tah taroskeun ka Bah Adun!”
“Si gejul, sugan téh heueuh nyaho. Naon Bah undur-undur téh?”
“Undur-undur téh sato leutik kira-kira sagedé peuteuy sélong, Jin. Hirupna ngupuk dina taneuh kolong imah, gawéna susurungkuyan, tapi mundur. Nu matak disebut undur-undur gé nya kitu pagawéanana undur-unduran.”
“Oh kitu? Ayeuna aya kénéh Bah?”
“Nya meureun ari di kampung nu imahna panggung mah aya Jin. “
“Jadi undur-undur mah tara nyurungkuy ka hareup nyah?”
“Nya tara atuh Ujin. Nu sok nyurungkuy ka hareup mah…..”
“Naon Bi?”
“Genep hurup Ujin. Mimitina hurup ‘k’ tungtungna hurup ‘l’.”
“Genep hurup mimitina hurup ‘k’ tungtuna ‘l’, oooh…..enya nyaho Bi lah, kohkol!”
“Seratus untuk Ujin.”
“Hahaaaaa…….!” (lajengkeuneun) **

One thought on “Tragédi Undur-undur (1)

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Next Post

HIKMAH: Rahasia dan Keistimewaan Puasa Senin Kamis (2)

Ming Okt 18 , 2020
Jangan Lupa BagikanVISI.NEWS – 6. Meningkatkan Sistem Imun Puasa terbukti meningkatkan sistem kekebalan tubuh Anda. Dengan puasa membantu memfokuskan energi tubuh untuk memerangi infeksi. Karena itu, agar terhindar dari sakit, tahan godaan untuk mencari makanan dan fokus pada puasa. 7. Puasa Mempercantik Kulit dan Bisa Mencegah Jerawat Jika Anda telah […]