Zona Héjo (5)

Jangan Lupa Bagikan
Rékacipta Féndy Sy Citrawarga

“MANI kabina-bina si Darsép mah ari geus ngabustam téh.”
“Naon téa Jin?”
“Heueuh parabot raja dirampungkeun ku singa?”
“Hahaaa…..”
“Da mémang kitu nu matak mun jelema nu sok rucah kakeunaan kasakit sipilis disebutna raja singa, tah ti dinya asal-usulna téh, malah cenah ceuk dongéng vérsi séjén mah saméméh ku jalma pinter diparabkeun ka singa téh si raja beukian téh ngeureuyeuh heula ka ucing, hayam, embé, jeung cakcak……”
“Hahahaaaa…..”
“Bener cakcak, Darsép?”
“Heueuh, Jin. Cakcak badag alias buaya.”
“Teu dirampungkeun ku si buaya?”
“Henteu Jin. Kalah atoh da dikeureuyeuh ku raja jeung geus heubeul rarandaan.”
“Haaar…buaya sato Bu Aya awéwé Darsép?”
“Bu Aya awéwé, popotongan Pa Kusut.”
“Hahaaaa…….!”
“Darsép gélo! Minggeus siah ah ka mana karep wé ngomong téh.”
“Nya enggeus wé rék balik ari ulah ngomong mah.”
“Gampang balik mah satéh Darsép, bayar heula hutang.”
“Hutang naon ari manéh, Ujin?”
“Hutang dongéng.”
“Dongéng nu mana pan bieu geus didongéngkeun Raja Singa téa, tapi ku ilaing dicempad pajar ka mana karep waé nu matak nya rék balik wé.”
“Dongéng Tanteu Ratna téa, Sép.”
“Tah leres Bi, pan ceuk uing téh harita, maké hadiah, Darsép? Dijawab ku manéh, enya Jin siga Tanteu Rina, méré tarucing ka barudak mun bisa neguh cenah rék dihadiahan duit 500 rébu.”
“Ceuk uing deui, alah….kumaha dongéngna Darsép?”
“Ceuk manéh téh Isukan wé Jin. Ayeuna mah Tanteu Rinana keur zona beureum moal bisa diajakan, perboden.”
“Hahaaa……..!”
“Ooooh…dongéng éta? Enya bener teuing naon maksudna Tanteu Rina téh ngumpulkeun barudak rék méré tatarucingan hadiahna 500 rébu. Atuh puguh barudak giak.”
“Terus?”
“Ari eusi tarucingna nu saenyana mah lain tarucing tapi teteguhan, ceuk Tanteu Rina téh sok barudak teguh warna naon cangcut Tanteu?”
“Héjo, ceuk si Ojo.”

“Lain! ceuk Tanteu Rina téh.”
“Bodas, ceuk si Otas.”
“Lain, ceuk Tanteu Rina deui.”
“Konéng lah ceuk si Odéng.”
“Lain, ceuk Tanteu Rina téh.”
“Hideung, hideung, Tanteu hideung nya? ceuk si Toyor.”
“Lain, Toyor lain hideung.”
“Oh…..enya lah kelir gading geus moal salah Tanteu. Sok kadieukeun hadiahna ceuk si Iding!”
“Salah Iding, salah!”
“Jawaban barudak euweuh nu bener, teu keuna sangkilang kabéh warna geus disebutan.”
“Kumaha atuh Darsép?”
“Si Toyor ngomong, Jin. Na ari Tanteu nganggo cangcut kelir kumaha atuh pan kabéh warna geus disebutan?”
“Nya moal aya warnaan Toyor da Tanteu mah teu dicalana, wéw, ceuk Tanteu Rina bari muka anerok keur ngabuktikeun!”
“Hahahaaa……!” (réngsé) **

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Next Post

Pengurus PKK Desa/Kelurahan di Kec. Rancaekek Ikuti Bimtek Tertib Administrasi

Kam Jul 9 , 2020
Jangan Lupa BagikanVISI.NEWS – Sebanyak 102 peserta Tim Penggerak PKK desa dan 1 kelurahan se-Kecamatan Rancaekek Kabupaten Bandung, Jawa Barat, mengikuti Bimbingan Teknis (Bimtek) Administrasi di Aula Kantor Kecamatan Rancaekek, Kamis (9/7). Ketua Pelaksana Bimtek, Titin Baban Banjar dalam sambutannya mengatakan bahwa Bimtek Administrasi PKK itu bertujuan agar pengurus PKK […]