Usum Reses (4)

Jangan Lupa Bagikan
Rékacipta Féndy Sy Citrawarga

 

“Éta si Sarya, hayang didenda manéh?”
“Nya kagak, Kang Ajan da taya alat pamayarna.”
“Enya naha atuh, cig balik heula!”
“Kagak, ah. Da mawa.”
“Heueuh sok paké atuh bisi katingalieun ku Hansip Opad ké dilaporkeun ka Pa Gupernur teu maké masker terus didenda.”
“Enya Ya paké ulah ngalalaworakeun anjuran ti pamaréntah barudak. Sabab kasus korona kalah terus nambahan.”
“Nambihan deui Bah?”
“Eny Bi. Geus meuntasan angka dalapan puluh rébu….”
“Gutiiii……..”
“Enya Bi, ciplesna mah tepi ka poé Rebo kamari téh kasus positip korona di nagara urang aya 80.094 nu maotna 3. 797….”
“Deudeuh teuing…Abah. Dupi nu damangna deui?”
“Nu cageurna alhamdulillah aya 39,050, Bi.”
“Muhun Abah alhamdulillah nya. Mudah-mudahan kanggo saterasna damang…”
“Aaamiin Bi. Nu matak kudu arati-ati sabab geuningan korona téh sakitu ngagalaksakna datangna demit alias teu katingali malah teu karasa nanaon cenah. Ningan di Bandung para calon prajurit TNI nepi ka réwuan nu katépaan….”
“Di Secapa téa nya Bah?”
“Enya Jin. Nu matak naon sababna Kang Émil dugi ka rék ngadenda warga nu teu maké masker lamun indit-inditan, sabab ancaman korona téh demit bari jeung teu pancakaki….”
“Teu pancakaki, Bah?”
“Enya teu pancakaki, étah geuning ka markas prajurit gé teu sieuneun…..”
“Hahahaaa…….”
“Tapi aya wé Bah nu neugtreug euweuh kasieun nya?”
“Saha Darsép?”
“Éta nu ngéténg bandros padahal hargana tangka Rp 20 juta, Jin.”
“Ngabustam téh kabina-bina Dasép bandros nanahaon mani Rp 20 juta kitu?”
“Bandros artis, Ujin. Pan ayeuna keur ramé diberitakeun cenah pulisi nyangkalak artis ibu kota di Medan di hiji hotél jeung saurang lalaki. Cenah mah duanana barulucun…..”
“Oh enya bener Sép.”
“Tuh saur si Abah gé.”
“Mani matak nyeri.”
“Matak nyeri kumaha Bi?”
“Heueuh ari bandros artis mani laris manis, mahal ogé dibareuli, teu cara bandros Bibi.”
“Hahaaa……”
“Ari bandros Bibi kumaha kitu?”
“Baku si Ujin mah sok hayang jéntré waé. Heueuh bandros artis mah ningan étah mani dua puluh juta malah cenah nu ti heula mah tangka 80 juta, ratusan juta, ditarebak wé. Nu matak Bibi mah mun di désa urang aya reses anggota déwan rék usul.”
“Usul kumaha Bi?”
“Usul sangkan bandros Bibi payu Rp 20 juta siga bandros artis, dijamin servisnya memuaskan.”
“Hahaa……” (lajengkeuneun) **

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Next Post

Apa yang Dimaksud  Wasathiyah? (5)

Rab Jul 15 , 2020
Jangan Lupa BagikanVISI.NEWS – Tujuan syariat untuk mewujudkan kemaslahatan, sebenarnya sama seperti tujuan negara untuk mewujudkan kemaslahatannya. Setiap negara yang sudah mampu mewujudkan kemaslahatan dunia dan akhirat, maka sudah bisa disebut sebagai negara ideal dan negara khilāfah. Afifuddin menyetujui negara dalam bingkai khilafah yang tidak seperti konsep yang diusung HTI. […]